Profile PVC ecologice

O noutate absoluta pe piata est-europeana a produselor PVC il constituie faptul ca PROFILINK produce profile 100% ecologice, inlaturand astfel orice risc asupra sanatatii. Acest lucru a fost posibil prin folosirea ultimei generatii de stabilizatori bazat pe CaZn, in locul celui bazat pe Pb.

PVC-ul şi reciclarea sa
Dupa o durabilitate de ani intregi, acesta poate fi reciclat prinzand viata in noile produse in fabricarea carora a fost utilizat. PVC-ul poate fi transformat prin ardere in energie cu ajutorul instalatiilor cu tehnologie de ultima ora

Protejarea resurselor naturale
Doar 43% din PVC este derivat din petrol neprelucrat. Restul este constituit din sare.Cel mai mare avantaj al utilizarii PVC-ului este protecţia uneia dintre resursele noastre naturale si anume padurea. Datorita cresterii utilizarii PVC-ului, scade utilizarea lemnului, deci prin taierea a cator mai putini copaci asiguram copiilor nostri un mediu inconjurator mai frumos. Clorura PVC nu este daunatoare atmosferei. Dupa transformarea in clorura PVC este pastrat mult mai bine in sare. La revalorificare, atunci cand este aruncat la gunoi sau cand este ars in instalatii moderne de recuperare, nu degaja gaze toxice in atmosfera.